TÁMASZTÉK

.........otthoni gyógytorna és segítségnyújtás Miskolcon.........

gerincet mintázó páfrány

Testtartás egy USB eszközzel szemléltetve

Szinte mindannyian hallottuk gyerekként, hogy “húzd ki magad!”. Valóban segít a későbbi ízületi és gerincpanaszok megelőzésében a helyes testtartás, de az egyenes tartás a helyes testtartás? Íme egy jól érthető magyarázat arra, miért kell mindenkinek az izmai karbantartására figyelmet fordítani.

idős hölgy fiatalokra támaszkodik

Ki segíthet a beteg hozzátartozó otthoni ápolásában?

https://www.webbeteg.hu/cikkek/betegapolas/18054/segitseg-beteg-hozzatartozo-otthoni-apolasaban

séta

A derékfájdalom és a séta

Szinte mindenkinek fájt már a dereka. Vannak szerencsések, akik gyorsan megszabadulnak a problémától, és vannak kevésbé szerencsések, akik hosszan és/vagy gyakran szenvednek derékfájdalomtól. Mindenkinek ajánlom a sétát. Miért? Nézd meg a videót és választ kapsz.

tornázó hölgy

Április 7. az egészség világnapja

Ezen a napon alakult meg 1947-ben a WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet, ezen a napon világszerte az átlagosnál is többet hallunk az egészségről. De belegondoltál már mit jelent neked személy szerint az egészség?

A WHO az alábbiak szerint definiálja: “Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség hiánya.”

Az ayurvédikus szemlélet szerint az egészséges ember:

  • tekintete pozitív, szeme csillogó, tiszta
  • arcbőre sima, fényesen csillogó és üde
  • haja fényes, rugalmas
  • emésztése jól működik
  • izmai rugalmasak, lazák
  • szívesen tanul másoktól és saját hibáiból

Magadra ismertél? Ha hibádzik az izmaid rugalmassága, lazasága, abban talán tudok segíteni. Válaszd a házhoz menő gyógytorna szolgáltatásomat! Minden információt megtalálsz a honlapomon.

ébredő erdő

A járványhelyzet megtanít bennünket, hogy több időt kellene eltöltenünk a természetben!

Az előző bejegyzésben említett tüdőklinikai ajánlásban szerepel, hogy a rendszeres “megszuszogtató” séta, mozgás a természetben hatékony segítség az egészség megőrzésében. Persze nem kell ahhoz járvány, józan ésszel ezt eleve tudjuk. Nekünk miskolciaknak ráadásul itt a Bükk számtalan lehetősége. Valljuk be, mégis keveset élünk ezzel a lehetőséggel.

Rajta, indulj a hegyekbe, merülj el a természet látványában, illatában, ölelj meg egy fát, vagy simogass meg egy puha mohát!

Légzőizom torna a tüdőgyulladás legyőzéséért (covid megelőzés)

A légzőizmok erősítéséről szóló oktatóvideó dr. Losonczy György egyetemi tanár szakmai vezetésével a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának és Fizioterápia Tanszékének közreműködésével készült. A COVID-19 fertőzés ugyanis a gyenge légzőizomzattal rendelkezőket sújtja leginkább: főként az időseket, túlsúlyosakat, cukorbetegeket, krónikus szív- és tüdőbetegeket. A tüdőgyulladás súlyosabb kimenetele összefügg a fokozott légzőizom terheléshez (légszomj) való alkalmazkodási képtelenséggel, így a betegséggel szembeni védekezésben kulcskérdés az erőteljes köhögés, melyet szintén a teherbíró légzőizomzat biztosít. A videó bemutatja a légzőizmok jelentőségét a légzési pumpa működtetésében.

A légzőizom erősítő gyakorlatokat nemcsak a veszélyeztetett csoportoknak készítettük, a tüdőgyulladáson már átesett, legyengült állapotú érintettek figyelmébe is ajánljuk.

A felvételből az is kiderül, hogy légzőizmainkat már három hét alatt megerősíthetjük. Ha lakásunkhoz vagyunk kötve, naponta legalább háromszor végezzük el az itt látható egyszerű gyakorlatsort, mivel a légzés hatékonysága már egyetlen mozgásszegény hét alatt is romlani kezd. A legjobb tehát, ha a rendszeres mozgás – így a légzőizom gyakorlatok is – a mindennapi életünk részévé válik.

kéz nélküli cipő

Kéz segítsége nélkül felvehető cipő!

Idős és mozgásukban korlátozott személyek tapasztalatból tudják, az olyan hétköznapinak tűnő mozdulat, mint a cipőhúzás, bizony lehet nagy kihívás is. Megoldás lehet egy gyógytornász és sok gyakorlás, de lustábbaknak van egy másik lehetőség: a kéz segítsége nélkül felhúzható szupermodern cipő.

kéz nélküli cipő
kéz nélkül felvehető cipő
légzőtorna

Gyógytorna magánrendelő

Ha nem otthon szeretnéd igénybe venni a gyógytornát, hanem inkább elmennél egy magánrendelőbe, íme egy remek lehetőség:

http://gyogytornamiskolc.hu/

otthon étkezés, tisztálkodás

Állami segítség idősgondozásban

időstorna video

Átmozgató torna időseknek negyedórában

1 / 2 oldal

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén