TÁMASZTÉK

.........otthoni gyógytorna és segítségnyújtás Miskolcon.........

séta

A derékfájdalom és a séta

Szinte mindenkinek fájt már a dereka. Vannak szerencsések, akik gyorsan megszabadulnak a problémától, és vannak kevésbé szerencsések, akik hosszan és/vagy gyakran szenvednek derékfájdalomtól. Mindenkinek ajánlom a sétát. Miért? Nézd meg a videót és választ kapsz.

tornázó hölgy

Április 7. az egészség világnapja

Ezen a napon alakult meg 1947-ben a WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet, ezen a napon világszerte az átlagosnál is többet hallunk az egészségről. De belegondoltál már mit jelent neked személy szerint az egészség?

A WHO az alábbiak szerint definiálja: “Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség hiánya.”

Az ayurvédikus szemlélet szerint az egészséges ember:

  • tekintete pozitív, szeme csillogó, tiszta
  • arcbőre sima, fényesen csillogó és üde
  • haja fényes, rugalmas
  • emésztése jól működik
  • izmai rugalmasak, lazák
  • szívesen tanul másoktól és saját hibáiból

Magadra ismertél? Ha hibádzik az izmaid rugalmassága, lazasága, abban talán tudok segíteni. Válaszd a házhoz menő gyógytorna szolgáltatásomat! Minden információt megtalálsz a honlapomon.

ébredő erdő

A járványhelyzet megtanít bennünket, hogy több időt kellene eltöltenünk a természetben!

Az előző bejegyzésben említett tüdőklinikai ajánlásban szerepel, hogy a rendszeres “megszuszogtató” séta, mozgás a természetben hatékony segítség az egészség megőrzésében. Persze nem kell ahhoz járvány, józan ésszel ezt eleve tudjuk. Nekünk miskolciaknak ráadásul itt a Bükk számtalan lehetősége. Valljuk be, mégis keveset élünk ezzel a lehetőséggel.

Rajta, indulj a hegyekbe, merülj el a természet látványában, illatában, ölelj meg egy fát, vagy simogass meg egy puha mohát!

Légzőizom torna a tüdőgyulladás legyőzéséért (covid megelőzés)

A légzőizmok erősítéséről szóló oktatóvideó dr. Losonczy György egyetemi tanár szakmai vezetésével a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának és Fizioterápia Tanszékének közreműködésével készült. A COVID-19 fertőzés ugyanis a gyenge légzőizomzattal rendelkezőket sújtja leginkább: főként az időseket, túlsúlyosakat, cukorbetegeket, krónikus szív- és tüdőbetegeket. A tüdőgyulladás súlyosabb kimenetele összefügg a fokozott légzőizom terheléshez (légszomj) való alkalmazkodási képtelenséggel, így a betegséggel szembeni védekezésben kulcskérdés az erőteljes köhögés, melyet szintén a teherbíró légzőizomzat biztosít. A videó bemutatja a légzőizmok jelentőségét a légzési pumpa működtetésében.

A légzőizom erősítő gyakorlatokat nemcsak a veszélyeztetett csoportoknak készítettük, a tüdőgyulladáson már átesett, legyengült állapotú érintettek figyelmébe is ajánljuk.

A felvételből az is kiderül, hogy légzőizmainkat már három hét alatt megerősíthetjük. Ha lakásunkhoz vagyunk kötve, naponta legalább háromszor végezzük el az itt látható egyszerű gyakorlatsort, mivel a légzés hatékonysága már egyetlen mozgásszegény hét alatt is romlani kezd. A legjobb tehát, ha a rendszeres mozgás – így a légzőizom gyakorlatok is – a mindennapi életünk részévé válik.

kéz nélküli cipő

Kéz segítsége nélkül felvehető cipő!

Idős és mozgásukban korlátozott személyek tapasztalatból tudják, az olyan hétköznapinak tűnő mozdulat, mint a cipőhúzás, bizony lehet nagy kihívás is. Megoldás lehet egy gyógytornász és sok gyakorlás, de lustábbaknak van egy másik lehetőség: a kéz segítsége nélkül felhúzható szupermodern cipő.

kéz nélküli cipő
kéz nélkül felvehető cipő
légzőtorna

Az ország gerinctornája

2021. március 6. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött online rendezvény.

Ha szeretnél többet megtudni a gerincproblémákról, ha szeretnél velünk tornázni….

Bővebben: http://www.orszaggerinctornaja.hu/

otthon étkezés, tisztálkodás

Állami segítség idősgondozásban

időstorna video

Átmozgató torna időseknek negyedórában

idősek szabadban sétálnak egymásra támaszkodva

Az otthoni idősgondozás helyzete Magyarországon

Gyógyászati segédeszközök rendelhetősége

A gyógyászati segédeszközök jelentősen megkönnyíthetik idősek és mozgásukban korlátozottak életét. Ezeknek az eszközöknek széles választéka áll rendelkezésre, de hogy kinek mit és ki javasolhat társadalombiztosítási támogatással, az már koránt sem olyan világos. Íme egy kis segítség az eligazodásban:

1 / 2 oldal

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén