A gyógytorna nem egyszerűen torna, sokkal inkább az emberi test komplex mozgásterápiája, ahol nem ragadjuk ki a problémás testrészt, hanem egységes egészként kezeljük.

Mozgásszervi problémája szinte mindannyiunknak volt már. Hogy az életmódunk gerinc és ízületi panaszokhoz vezet már-már elcsépelt mondat, de rögtön nyomasztó valósságá válik amikor megfájdul a nyakunk, hátunk, derekunk vagy bármely ízületünk. Ilyenkor a mozgás szabadságától leszünk megfosztva, és ennek mértéke jelentősen befolyásolja az egészségünk visszaszerzése érdekében tett lépéseinket. Megfogadjuk, hogy többet mozgunk ezentúl, fájdalomcsillapítót veszünk be, orvoshoz megyünk vagy fizioterápiás kezelésekre.

Jelen járványügyi helyzetben a fizioterápiás kezelési lehetőségek korlátozottan vehetők igénybe, műtétek és balesetek után is sokszor elmaradnak a kórházi utókezelések. Pedig covid alatt is előfordul combnyaktörés, ekkor is féloldali bénult a féloldali bénult, fájós az ízülete a reumás betegnek, vagy éppen covid alatt csípődik be egy ideg és még sorolhatnánk.